De ondernemer

"Succes komt nooit vanzelf, zo ook niet met geluk in het zaken doen"

Als beginnend allround fotograaf in 1987 werd ik gelijk zelfstandig ondernemer en richtte ik mij vooral op het vakmanschap. Met de start van Fur fotografie maakte ik fotoreportages voor het grootbedrijf en multinationals.
Daarnaast had ik gelijk een groot interesse in de bedrijfsfeer en de expertise van mijn relaties. Als neutraal persoon kon ik het nodige opsteken en met een groot "oor" hoorde je van alles.
 
Met de introductie van het World Wide Web in 1993 was het een vanzelfsprekende volgende stap om me te verdiepen in het maken van homepages. De fotografie website was één van de eerste op het Nederlands web. Daarna volgde snel de Fur Data website in 1994.
Met de voortdurende vraag naar websites heb ik in 1996 de Fur Group opgericht. Een netwerkorganisatie van samenwerkende bedrijven om onze relaties goed en zorgvuldig van dienst te zijn.

Omdat "netwerken" ook in mijn DNA aanwezig is, heb ik in hetzelfde jaar de International Industrial Photographers Association opgericht. Een internationaal samenwerkingsverband van top industriële fotografen wereldwijd.
 
Eind jaren negentig gaf ik lezingen bij ondernemersverenigingen, brancheverenigingen en bedrijven.
Vertellend over het "wel en wee" van internet en de talrijke toepassingsmogelijkheden.

De jaren daarna gaf ik her en der bedrijfsadvies. Bij voorkeur wil ik niet te veel het woord "bedrijfsadvies" gebruiken, maar ik voel mij meer een coach en sparringpartner voor de ondernemer.

In een lezing van "outplacement" - medewerkers van een multinational legde ik uit wat het verschil is tussen een werknemer en een ondernemer. Een werknemer "wacht op het werk" en een ondernemer "werkt voor zijn werk". Het laatste gaat niet vanzelf. En het zakelijk geluk wordt niet automatisch op je ondernemersbordje gelegd.
Niets mooier om een sparringpartner / coach te hebben waarbij je je verhaal kwijt kan en een licht kan opsteken hoe je je bedrijfsaanpak kan bijstellen c.q. aanvullen.
 
Ik kan u helpen! Lees verder in de website >>>
 
Ferdy (Fer) Rozenberg

Klik hier voor het Linkedin-profiel